PRESENTACIÓ personal i itinerari professional

Foto Miquel

Otras lenguas / Other languages / Autres langues:
Esp / Eng / Fr


Presentació personal

El meu nom és Miquel Gómez Serra, vaig nèixer a la ciutat de Lleida l’any 1959 (d’aquests origens ponentins ve el nom del bloc), però des de molt jove que visc a Barcelona. Sóc professor universitari, especialista en pedagogia social, i les meves principals dèries tenen a veure amb la lectura, la música, els viatges, les excursions i intentar viure el millor possible (per la qual cosa cal deixar que els altres també visquin el millor possible).

Amb el bloc pretenc obrir una petita finestra al món exterior, tot i que ja sé que el fet idiomàtic em limitarà, però és la meva llengua, què hi fàrem. De totes maneres, he decidit aprofitar alguns dels avantatges de les tecnologies digitals i he afegit enllaços amb el traductor automàtic de Google, de manera que serà possible accedir a versions en altres llengues del bloc. És cert que les traduccions no són del tot correctes, però són automàtiques i immediates i, a més, faciliten la lectura del text a persones d’altres dominis lingüístics.

També vull compartir algunes coses i expressar algunes opinions. Així com publicar un bloc especialitzat en temes de cinema i educació social que porta per nom: Educinema. Bloc sobre cinema i educació social.

Itinerari professional

Des de l’any 1994 em dedico plenament a la docència universitària en el camp de la Pedagogia i l’Educació social. Però, abans d’incorporar-me a la universitat, vaig tenir una trajectòria professional sempre associada al camp dels serveis socials i de l’educació social.

El meu primer treball fou d’educador de carrer en un barri de la ciutat de Barcelona (1982-1983), posteriorment vaig incorporar-me als serveis tècnics del Departament de serveis socials de la Paeria (Ajuntament de Lleida) on vaig desenvolupar la tasca de responsable dels programes d’infància (1984-1988). Quatre anys més tard vaig retornar a Barcelona per incorporar-me a l’equip tècnic que implementava el programa EAIA del ICASS (Generalitat de Catalunya). En aquesta administració, i al llarg del periode 1988-1994, vaig fer diverses tasques: tècnic del programa d’infància, tècnic de planificació, responsable programa formació….

Finalment, l’any 1994, vaig aprofitar l’oportunitat que se’m presentava per incorporar-me a la Universitat de Barcelona on, des de llavors, he impartit docència en els ensenyament de Pedagogia i Educació social de la Facultat de Pedagogia, sempre en assignatures relacionades amb el camp social o socioeducatiu: Sociologia de l’educació, Serveis socials i polítiques d’integració social, Pedagogia social, etc.

TORNAR A INICI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: